Friday, August 22, 2008

Senarai Rumah Anak Yatim di Sarawak

1. Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim Negeri Sarawak (PKAYNS)
Kompleks Kebajikan Laila Taib, Lot 459, Block 14, Jalan Siol
Kanan, Petrajaya, 93050 Kuching, Sarawak
Tel : 082-446955
Fax: 082-446939
Person in Charge: Ustaz Hj Mohd Salleh bin Hamdin

2. PERTUBUHAN KEBAJIKAN ANAK-ANAK SARAWAK
142, Jalan Bunga Tanjung, Kampung Gita, Peti Surat 3005,
Sarawak
Tel : 082 - 247711
Fax: -

http://rumahanakyatimsarawak.blogspot.com/

49 comments:

mary rami said...

selamat sejahtera, sy bukan nak komen tp sy ingin bertanya adakah saya layak mengangkat seorang anak dr anak yatim yg berumur 1 bulan - 2 tahun. nama saya Pn. Mary Rami anak Regok beragama kristian, bekerja sebagai seorang guru di Bintulu. sudah mempunyai seorang anak yg. sudah berumur 13 tahun. jd kami suami isteri telah lama menyimpan niat untuk mengangkat seorang anak lagi. jika saya layak, bagaimanakah syarat - syarat dan caranya. harap mendapat jawapan daripada pihak tuan secepat mungkin. contact sy adalah ; 014 - 8852501 atau e-mail dienkuyur@gmail.com

Izan said...

saya sudah berkahwin selama setahun. tapi belum d kurniakan anak. saya dan suami berniat hendak mengambil anak angkat. Bagaimanakah prosedur nya?

Dyg Annisa Zulaikha Bt Abg Amir Zainudin said...

sya,,nisa dan suami sya anas ingin bertanya bleh kh jika,kami ingin mengambil ank lelaki dan perempuan yg berusia 1 bulan lebih?

mary said...

saya seorang perempuan.saya sudah bekerja di jabatan kerajaan dan masih bujang.saya berniat untuk mengambil anak angkat.saya beragama kristian.bolehkah saya mengambil anak angkat.apakah prosedurnya?

jane noell shu said...

salam 1 Malaysia.saya sudah berkahwin 5 tahun.bagaimana pun belum d kurniakan cahaya mata.keinginan utk mempunyai anak telah mendorong saya dan suami utk mengambil sepasang anak angkat.seorang bayi lelaki dan seorang lagi bayi perempun yang berusia sekitar 1 bulan lebih.bagaimanakah prosedurnya? sebagai seorang yang beragama kristian adakah itu lebih menyukarkan lagi proses pengambilan anak angkat ini?

Noor Aishah said...

Assalamualaikum wbt,
Benar kah ada Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Nur Murni beralamat di Batu Kawa? Mereka mendakwa persatuan mereka baru saja ditubuhkan 13 Jan lepas

Upik Dahlizawati said...

Assalamualaikum..

Saya orang semenanjung tapi menetap di Bintulu. Saya ingin mengambil seorang anak angkat yang berusia seawal baru lahir hingga berumur 2 tahun.

Saya sudah mempunyai seorang anak perempuan berumur 7 tahun. Harap dapat hubungi saya di talian 012-6269718 atau email saya eeja003@gmail.com

terimakasih dan wasalam

haizamlee said...

Assalammualaikum

Saya ingin mencari seorang anak angkat perempuan yg berumur antara 17 - 20 tahun. Haruslah seorang anak yatim hal ini kerana saya mempunyai seorang ibu dan taraf ibu saya adalah ibu tunggal. Memandangkan saya jarang balik ke kampung maka saya memerlukan seorang adik perempuan untuk menemani ibu saya. Kerana saya berada jauh dari kampung. Ibu saya enggan untuk mengikut saya bersama. Oleh itu saya ingin tahu apakah prosedur yang harus saya buat? Dan saya juga bercadang untuk meneruskan pembelajarannya di universiti berdekatan supaya adik perempuan saya itu boleh belajar secara harian. Di harap ada sesiapa yang akan membantu. Sekian terima kasih.

albert said...

salam 1 malaysia,saya Albert anak Dominic Daud beragama kristian dan ingin mngambil anak angkat.saya telah brkahwin 3tahun tapi belum ada anak.saya ingin mengambil anak angkatbrumur antara baru lahir ke 3 tahun.harap pihak tuan mnghubungi saya secepat mungkin,no hp 0198289338 atau e-mail morrisalbert75@yahoo.com.terima kasih

Nazdah said...

assalamualaikum, saya idah. sy dh berkahwin selama 9 thn tp blum dikurniakan cahaya mata, sekiranya sy ingin mengambil anak angkat apakah prosedur yg perlu sy buat...sila hubungi sy melalui email nazdah7682@gmail.com atau telefon 0198487669

Nazdah said...

saya idah..cuma nk bgtau ada typing error kt alamat emel...patutnya nazdah7681@gmail.com...bkn nazdah7682

hamba Allah said...

assalamuilaikum...sy nak tanye dpt ke x sy ni mgambil ank ank angkat yg bstatuskn ank yatim..klau boleh tlg emailkn kat sy..sekian wassalam..

azah said...

Assalamualiakum,
Sy ingin terlibat secara sukarela dalam aktiviti anak2 yatim di kuching atau di bintulu(kalau ada). Sekiranya khidmat sy diperlukan hubungi sy melalui emel azaat03@yahoo.com.
-noorazah-

lyemah eddy said...

Mecom.....kamek maok ambik anak angkat baby boy yg brk lahir,ada sik..kmk dah 5 thn kawen p lum ada bby juak hemm sdhnye...mun ada call kmk,019-8568592...kmk 2 suami isteri keja gov...

lyemah eddy said...

salam,kmk maok ambik anak angkat yg brk lahir.x kiralh laki @ empuan. Mun ada bolh call kmk 019-8568592...kmk dah 5 thn kawen.kmk duak keja gov... k thanks...arap sgt2 dapat..

Qaleesya Yazmeen said...

hamba Allah : Asslmualaikum... kamek nak nanyak.. apakah prosedur yang perlu ada sekiranya kamek ingin mengambil anak angkat di rumah anak yatim sarawak.. dan jika boleh,kamek ingin nak mengambil anak angkat yang baru lahir dan 1 tahun...diharap kamek dapat terima jawapan dari pihak tuan dengan kadar segera. yantifaizal@ymail.com

mynn danshar said...

assalamualaikum w.b.t . saya Jasmin Kamita binti Jimy . saya belum berkahwin lagi tapi punya niat mengambil anak angkat yang beragama islam . saya ingin mengambil anak angkat lelaki dan perempuan yang berumur 1-9 bulan . apakah syarat-syarat nya ?

TIMAH AHMAD said...

Salam & salam 1 malaysia..Saya Timah binti Ahmad bekerja di SK Spaoh dan berasal dari Debak.Saya berminat ingin mengambil seorang anak angkat perempuan yang baru lahir.Saya dh berkhwin selama 2 thn,tapi belum ada rezeki anak lagi.Jadi saya teringin sangat nak ada baby.Tapi kalu boleh saya nak baby perempuan yang baru lahir.Kalau saya layak mendapatkan anak tersebut,sila hubungi saya di talian 010-5933315 @ email:timahdaus@gmail.com.Kerjasama pihak tuan puan amatlah dihargai..terima kasih.

iris wobg said...

Saya iris wong...beragama kristian dan berbangsa cina.saya teringin mengangkat bayi yang baru lahir atau dua tahun Jika dapat saya inginkan budak perempuan yang berbangsa cina. Jika saya layak sila hubungi saya 0109603311.

~ Lady D ~ said...

Assalamualaikum.
Sy ingin melibatkan diri secara sukarela dalam aktiviti anak2 yatim di sekitar kuching. Harap dapat menghubungi saya sekiranya khidmat saya diperlukan. dz_lily@yahoo.com

regards-lieza

Shenny Matius said...

Hai..Saya berminat untuk melibatkan diri secara sukarela dalam aktiviti atau penjagaan anak-anak yatim di kuching.Jika perkhidmatan saya diperlukan, sila hubungi saya di 016-8876480 @ shenny_matius6480@yahoo.com

Buah Buahan Sarawak said...

Salama 1Malaysia. Saya Roslie Anak Sigai beragama kristian. saya ingin mengambil anak angkat berumur tidak lebih dari 3tahun.saya telah berkahwin 2tahun tapi belum dikurniakan cahayamata. saya harap pihak tuan atau puan dapat membantu saya dengan menelefon saya di 019-2845430 atau hantar emel ke roslie1979@gmail.com,sekian terima kasih.

D Aalia Sham said...
This comment has been removed by the author.
D Aalia Sham said...

Assalamualaikum wbrkth dan salam sejahtera

Saya berniat untuk mengambil anak angkat dari Rumah Anak Yatim Sarawak. Saya telah 3 tahun berkahwin tapi belum ada rezeki lagi. Kalau ada..yang berumur 3-7 tahun pun tak apa. Apakah syarat-syaratnya. Harap dapat membantu. Pihak tuan bolehlah menghubungi saya melalui email shamallia@yahoo.com. Terimakasih atas bantun.

erni said...

Salam, saya ingin bertanya cara cara untuk menderma kepada pertubuhan anak yatim. Bolehkah saya lakukan nya secara online banking? Terima kasihh

sueneta sigie said...

Slm 1 Malaysia,Sya suneta ak sigi,sya berbangsa iban,(kristian),saya masih bujang dan bertekat untuk mengambil anak angkat di yayasan tuan,saya berumur 24 thn dan pekerja swasta..saya ingin mengambil anak angkat yg berusia 1 bln 2 thn(perempuan sahaja). apakah syarat2? harap mendapat syrt drpd pihak tuan, contact saya ialah 019-8667856 dan email: sunetasigi@yahoo.com

Khadijah Itin said...

Assalamualaikum,saya khadijah ingin bertanya layakkah saya dan suami mengambil anak angkatdi pusat anak yatim..kami sudh khwin 5 tahun tapi blm mendapt anak...kami ingin mengambil anak angkat yang berumur 1-6 bulan..sekiranya kami layak,tolonglh hubungi kami di talian 019 8782383..@ 019 8782883...

Cyau Lngau said...

Hai saya agas anak rama... boleh tak bagi tau saya macam mana prosedur untuk ambik anak angkat..... kalau boleh saya memang nak sangat ambil anak angkat..... saya dan isteri saya dah masuk 4tshun berkahwin tapi belum ada rezeki lagi.. tak kisah la berapa umur anak itu... kalau ada sila hubungi saya di talian 0178540761/ 0178540749

Jessica Thomas said...
This comment has been removed by the author.
Jessica Thomas said...

hai sy jessica ak thomas..bangsa iban..sy dh ada 2 cahayamata..sy dgn suami dh lama teringin ambi ank angkat tak kisah baby lelaki atau girl..berusia baru lahir atau tak sampai 1thn..layak ke sy?..apa syarat nya..?htr email..jessica.didik@yahoo.com

Devilroshan said...

Salam aku kan mencari anak untuk kan di asuh...kalau dapat anak perempuan boleh?

paulin gura said...

Hye..saya paulin anak jimbat..saya beragama kristian sudah 7 tahun bkahwin tp blum ada rezeki mdapat chya mata..saya nak ambil anak ankat..tak kira lelaki atau perempuan..yg baru lahir hinga 1tahun..tolong kol saya kalau ada..0198288573..saya amt memerlukan anak..
Terima kasih...

Faridah Tangah said...

Assalamualaikum . Sya faridah dari miri . Sya dah 2 tahun kawen tapi belum ada ank . Sya dan suami bercadang nk ambil ank angkat . Blh hubungi sya jika ada maklumat mengenai ank angkat . Kalau boleh sya nk yang bby baru lahir or ya masih brumur brbulan2 . 0148980093

Haslinda Amira said...

Assalamualaikum. saya haslinda dr kuching.. kakak saya ingin ada anak. dia sudah 3 tahun kawin tp blum ada anak. jadi dia ingin ambil anak angkat. bleh hubungi sya jika ada maklumat mengenai anak angkat.kalau bleh kakak sya nak baby yg bru lahir atau masih brumur berbulan.. kol sya secepat mungkin kalau ada..0146837431..

Mac Terry said...

Hai..saya janet dari kuching.saya sudah enam tahun kawin tapi belum ada anak.sya dan suami bercadang mengambil anak angkat.kalau boleh sya mahu baby baru lahir ke enam bulan.call sya kalau ada 0148877082

Meimei Rin said...
This comment has been removed by the author.
Meimei Rin said...

Halo ..Maafkn saya,saya sarina,saya dusun kristian,tp husband saya brbngsa cina,sudah 1tahun lebih kami berkhwin tp blum dkurniakn cahaya mata,bagaimn kh cara dan prosedur pengambilan anak angkat..jika ada bayi prempuan brbngsa cina yg berumur 1month-10month bolh hubungi saya jika ada,0194848495

Aaren Damia said...

SALAM.. nak tanye cmne prosedur utk ambik ank angkt kt sini.. n sy juga berminat utk jd sukarelawan rumah anak yatim.. Sebarang maklumat, boleh hubungi saya melalui emel: aarendamia@gmail.com. Terima kasih.

grissilla said...

Hai..saya ingin mencari pasangan yang ingin mengambil bayi untuk menjadi anak angkat. Saya berasal dari sarawak dan seorang kristian. Sila hubungi saya di nombor ini 0145952989

jac Celine said...
This comment has been removed by the author.
octavia benadict said...

Sy nk derma pakaian sy pd anak2 yatim. Ke alamat mana sy boleh pos?
Email: octaviabenadict@gmail.com

ELLY WENDY ellywendy said...

Hai....sy ailing,sy 5tahun sdh sm sy suami tak ada anak....ada siapa yg mau bg sy bby yg br lahir blh col sy 0109811440,sy dari kuching...

Adam Aziz said...

Saya bercadang ingin menbuat derma secara individu kepada rumah kebajikan ini. Diharap pihak admin dapat memberikan maklumat nama dan nombor akaun rumah kebajikan ini. Terima kasih.

Kelly Konie said...

Salam..Sya Kelly brasal dr miri..sya bangsa Ivan n beragama Kristian..berumur 26 thn..masih bujang blm berkawen tp sya dah lma teringin utk mgambil anak angkat tak kira baby boy @ girl..umur dlm 1bln-1 thn..kalau ada blh email klon2309@gmail.com

Mizz Zana said...

Askum..sy puan rozana Berasal dr sibu sarawak.sy memang merancang nk ambil anak angkat ..sy sudah 3 berkahwin..boleh tanya macamna prosedur mahu ambil anak angkat?

kiewna ichang said...

sy sudah brkahwin slma 13 tahun dan mpunyai seorg ank lelaki yg brusia 12 thn 6 bln. sy tringin nak ambil ank angkat lbih2 lagi klau yg perempuan. yg baru lahir hingga setahun. tlg reply msg sy ini. tq.

Atte nurayunie said...

Assalamualaikum. Saya nak tanya cara menderma melalui bank in.if ada pa just kol 0198679132

kiewna ichang said...

grissilla.... berapa bln?

kiewna ichang said...

hubungi saya d no 01114033426 @ email sy kiewnaichang@gmail.com.
kiewnaichang82@gmail.com.